De leukste uitjes rondom Horst aan de Maas voor het hele gezin

di 23 apr, 11:39 Cultuur Advertorial
Afbeelding

In de buurt van Horst aan de Maas is genoeg te doen. Het maakt niet uit of het nu regent of dat de zon straalt: er zijn altijd wel leuke activiteiten te ondernemen voor het hele gezin.

Zo kun je gevoerde regenlaarzen voor kinderen aanschaffen en met z’n allen een mooie wandeling maken door een van de vele natuurgebieden in de omgeving, of je kunt een van de volgende activiteiten ondernemen. Wij geven je namelijk vijf tips voor leuke uitjes in en rondom Horst aan de Maas. 

Uitje 1. Een bezoek aan Attractiepark Toverland 

Een bezoek brengen aan een van de meest bekende attractieparken van Nederland is natuurlijk altijd leuk. Attractiepark Toverland ligt in Sevenum en biedt meer dan 40 attracties en shows, verspreid over 35 hectare aan oppervlak. Er is dus altijd wel iets leuks te doen voor elke leeftijd. Bij lekker weer kun je genieten van waterpret in een van de vele waterattracties, maar ook wanneer het regent is er genoeg te doen. Trek een goede regenjas aan en ontdek alle gave attracties. 

Uitje 2. Een educatief bezoek aan het Limburgs Museum 

Op slechts een klein stukje rijden vanaf Horst aan de Maas kun je in Venlo het Limburgs Museum vinden. Een bezoek aan dit museum is erg boeiend. Je leert er alles over de rijke geschiedenis van Limburg en dus ook over de cultuur en tradities. Dit wordt niet alleen verteld aan de hand van bijzondere collecties, maar ook door middel van interactieve tentoonstellingen. Doordat je er zowel archeologische vondsten als moderne kunst kunt zien in dit museum, is er voor jong en oud meer dan genoeg te leren. Daarbij wisselen de tentoonstellingen regelmatig, waardoor het museum ook interessant is wanneer je er al een keer eerder bent geweest. 

Uitje 3. Ravotten in een indoor speelparadijs 

Is het een druilerige dag en weet je niet zo goed wat jullie gaan doen? Bezoek dan Ballorig in Venlo eens. Dit is een enorm groot indoor speelparadijs met een oppervlakte van wel 3000 vierkante meter. Het biedt klimtoestellen, glijbanen, trampolines en ballenbakken. Terwijl de kinderen daar lekker kunnen spelen, kunnen jij en je partner ontspannen in het café en genieten van een lekker kopje koffie. 

Uitje 4. Lekker een dagje zwemmen

Een dagje zwemmen is natuurlijk ook een fantastische optie wanneer je op een druilerige dag niet weet wat jullie kunnen gaan doen. Het in Horst gelegen zwembad genaamd de Berkel biedt zowel binnen- als buitenzwembaden, waardoor het ook een leuke optie is wanneer het wél lekker weer is. Daarbij kun je bij dit zwembad ook genieten van glijbanen en bubbelbaden. Ook biedt dit zwembad speciale peuterbaden, waardoor ook de jongere kinderen meekunnen om een dagje te zwemmen. 

Uitje 5. Glow in the dark golf 

Een andere goede optie voor op een druilerige dag is Glowgolf. Deze speciale indoor minigolf baan is verkleed in neonlichten, in allerlei fluorescerende kleuren. Zo kun je een rondje minigolf spelen in een bijzondere setting. Een leuk dagje uit voor het hele gezin dus.