Officiële opening MFC Debije in Hegelsom

vr 19 apr, 09:34 Cultuur
Afbeelding

Na een grote verbouwing en een verduurzaming wordt zaterdag 20 april het nieuwe MFC Debije in Hegelsom officieel geopend. Burgemeester Ryan Palmen en wethouder Elbert Joosten verrichten de openingshandeling.

Het voorbije jaar is hard gewerkt om de Hegelsomse gemeenschapsaccommodatie in een nieuw jasje te steken. Om het plan financieel haalbaar te maken zijn twee elementen toegevoegd aan het nieuwe MFC: een cafetaria en een professionele keuken. Hegelsom heeft al 25 jaar geen café meer. Sindsdien is het dorpscafé onderdeel van de gemeenschapsaccommodatie.

Alle inwoners van Hegelsom zijn zaterdag welkom bij de opening om het resultaat van de verbouwing zelf te komen aanschouwen. De inloop is vanaf 15.30 uur. Om 16.00 uur verrichten burgemeester Palmen en wethouder Elbert Joosten de openingshandeling. Daarna volgen een serenade door muziekvereniging Sint Hubertus en een toespraak van de voorzitter van Stichtingsbestuur Debije, Hay Arts. Na een muzikale hulde door zangvereniging Egelsheim is er vanaf 17.00 uur een gezellig samenzijn, met tevens de mogelijkheid om het gebouw te bezichtigen.