De Gortmeule deelnemer aan Open Camping Dag

vr 5 apr, 15:01 Cultuur
Afbeelding

Ruim vierhonderd campings openen op zaterdag 6 april tijdens de Open Camping Dag hun deuren om de start van het kampeerseizoen te vieren. Ook Camping Landgoed De Gortmeule in Horst behoort tot de deelnemers.

Bedoeling van de derde editie van de Open Camping Dag is om heel Nederland te laten zien hoe leuk kamperen is. Ook mensen die nog nooit hebben gekampeerd hebben, kunnen toch eens kijken of een vakantie op een camping iets voor hen is. Karin Horstman van de organiserende stichting: ‘We zien kamperen als een belangrijk onderdeel van ons cultureel erfgoed waar miljoenen Nederlanders jaarlijks veel plezier aan beleven. We zien de laatste jaren helaas dat veel kampeerplekken verdwijnen om plaats te maken voor recreatiewoningen. Verstening mag niet ten koste gaan van kampeerplaatsen, want het gevaar is dat je met je caravan of tent nergens meer terecht kunt. Kamperen verdient het om behouden en gevierd te worden, voor huidige én nieuwe kampeerders.’
De Gortmeule in Horst is een van de deelnemers aan Open Camping Dag. Van 10.00 tot 17.00 uur is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen, meer te horen over de geschiedenis van De Gortmeule of om zich te laten rondleiden over de camping en het landgoed. Daarbij maakt het niet uit of je wilt komen kamperen of nieuwsgierig bent naar een van de Plekskes van Geluk in Horst aan de Maas.