Muziekspel Helse Liefde over geweld tegen vrouwen

3 mei 2023, 15:04 Cultuur
Afbeelding

Het muziekspel Helse Liefde is een voorstelling over geweld tegen vrouwen, over het indrukwekkende verhaal van de Lottumse bisschop Frans Schraven in China, over hoop en bevrijding. Het is te zien op zondag 14 mei in de Schouwburg te Venray en op zaterdag 17 juni in de Sint-Gertrudiskerk te Lottum. 

Opdrachtgever van Helse Liefde is de Mgr. Schravenstichting. Zij geeft daarmee bredere bekendheid aan het verhaal in China van monseigneur Frans Schraven én wat het in onze tijd kan betekenen. Tijdens de Japanse bezetting van China in 1937 redde Frans Schraven het leven van honderden vrouwen en meisjes die door de Japanners als seksslavinnen meegenomen dreigden te worden. Een heldendaad die hij en zijn acht metgezellen met de dood moesten bekopen.

Helse Liefde gaat over Louise, een vrouw anno nu, die door haar man wordt mishandeld. Louise denkt zelfs dat dat haar eigen schuld is. Door de ontmoeting met een voorbijganger in het park komt ze in aanraking met het verhaal van Frans Schraven. Het is voor Louise het begin van de zoektocht naar haar eigen innerlijke kracht en een uitweg uit haar benarde situatie. De voorstelling wordt uitgevoerd door veertig zangers en spelers en duurt anderhalf uur. Het spel wordt afgewisseld met liederen. Projectleider van deze uitvoering is Roel Verheggen, musicus en regisseur. Nick Zwart is de arrangeur, pianist en repetitor.

Tickets voor Helse Liefde zijn te bestellen via www.helseliefde.com Bij dit muziekspel wordt geld ingezameld voor expertisebureau Helse Liefde dat zich inzet voor hulp aan slachtoffers van mensenhandel en (huiselijk) geweld.