Top Kunstgras richt zich op volledig recyclebaar kunstgras

di 16 apr, 13:44 Bedrijf Advertorial
Afbeelding

In een tijd waarin duurzaamheid steeds meer de aandacht trekt, neemt Top Kunstgras een leidende positie in door de introductie van een volledig recyclebaar kunstgrasproduct, genaamd Just Green.

Deze stap markeert een belangrijke mijlpaal in de kunstgrasindustrie en weerspiegelt het idee dat een betere wereld begint bij onszelf. Met Just Green zet TopKunstgras zich volledig in voor circulariteit, een essentieel aspect dat tot nu toe ontbrak in hun aanbod. 

Jarenlange toewijding 

De ontwikkeling van Just Green is het resultaat van jarenlange toewijding aan duurzaamheid, zowel in bedrijfsvoering als in productontwikkeling. Top Kunstgras heeft hard gewerkt aan de productie van kunstgras dat niet alleen duurzaam is tijdens gebruik, maar ook aan het einde van zijn levensduur. In tegenstelling tot traditionele kunstgrassoorten, die vaak uit verschillende materialen bestaan en daardoor moeilijk te recyclen zijn, bestaat Just Green voor 100% uit hetzelfde materiaal. Dit maakt het mogelijk om het kunstgras na gebruik hoogwaardig te recyclen, waardoor het een tweede leven kan krijgen in de vorm van nieuwe producten zoals lampenkappen, tuinornamenten, picknicktafels of zelfs nieuw kunstgras

Esthetische kenmerken 

Just Green valt niet alleen op vanwege zijn recyclebaarheid, maar ook vanwege zijn esthetische kenmerken. Het kunstgras heeft een natuurlijke uitstraling door een mix van groene tinten en voelt buitengewoon zacht aan. Deze eigenschappen maken Just Green een van de mooiste en meest comfortabele kunstgrassoorten in het assortiment van Top Kunstgras. Bovendien heeft het product een indrukwekkende waterdoorlaatbaarheid, die tot negen keer hoger ligt dan bij reguliere kunstgrassoorten, en is het geschikt voor intensief gebruik. 

Gratis installatie 

Als onderdeel van de lancering van Just Green heeft Top Kunstgras een bijzondere actie aangekondigd: het gratis aanleggen van Just Green kunstgras gedurende heel 2024. Deze actie benadrukt het engagement van het bedrijf voor een duurzame toekomst en biedt klanten de kans om deel te nemen aan deze groene revolutie zonder extra kosten. 

Duurzamere bedrijfsvoering 

Het streven naar duurzaamheid beperkt zich niet tot het product zelf. Top Kunstgras heeft grote stappen gezet om ook hun bedrijfsvoering te verduurzamen. Het bedrijfspand en magazijn worden voor 90% van energie voorzien door zonnepanelen op het dak. Aanvullende energiebehoeften worden gedekt door windenergie uit de omgeving, en het gebouw is volledig gasloos. Verwarming in de winter en koeling in de zomer worden gerealiseerd met behulp van een aardwarmtepomp, waarmee het bedrijf zijn energieverbruik minimaliseert en streeft naar een energieneutrale werking. De overgang naar duurzaamheid omvat ook het wagenpark van Top Kunstgras, dat in de loop der jaren is overgestapt van dieselauto’s naar hybride en volledig elektrische voertuigen. Deze verandering draagt bij aan een aanzienlijke vermindering van de dagelijkse uitstoot van het bedrijf. 

Just Green vertegenwoordigt niet slechts een product; het is een statement van Top Kunstgras over de koers die de industrie moet volgen. Het onderstreept de essentie van circulariteit in productontwerp en biedt een oplossing die zowel praktisch als esthetisch aantrekkelijk is. Door te opteren voor Just Green, maken klanten niet alleen een keuze voor prachtig en duurzaam kunstgras, maar dragen ze ook bij aan een circulaire economie en een verbetering van het milieu.