Meterikse Ankie zamelt kledingpakketten en kinderwagens in voor kinderen op de vlucht

vr 29 mrt, 11:49 Algemeen
Edward-Media
Afbeelding

Ankie Gooren uit Meterik heeft een hartverwarmende inzamelingsactie opgezet om kinderen op de vlucht te ondersteunen. In samenwerking met Because We Carry verzamelt ze kinderkledingpakketten en kinderwagens voor de kleintjes in vluchtelingenkampen rondom Athene en op Lesbos. Hierbij doet ze een beroep op de lokale gemeenschap. 

Elke moeder wil het beste voor haar kind, maar voor moeders in vluchtelingenkampen is dit vaak onmogelijk. Daarom zet Because We Carry zich in om deze moeders te ondersteunen. Om deze inzet te ondersteunen, roept Ankie Gooren uit Meterik op tot solidariteit door kinderkledingpakketten en kinderwagens in te zamelen.

Ankie doet een beroep op de gemeenschap om samen kledingpakketten te creëren voor kinderen op de vlucht. “Open de deuren van de kast van je kinderen en stel aan de hand van het lijstje een pakket samen. Iedereen kan helpen, of je nu een ouder bent of niet,” zegt Ankie. Pakketten kunnen tot en met 11 april worden ingeleverd op Crommentuijnstraat 13 in Meterik, op elk moment van de dag. Indien er niemand thuis is, kunnen de pakketten in de bak onder de carport worden gelegd.

De richtlijnen voor de pakketten zijn duidelijk: ze moeten schoon en compleet zijn, zonder gaten of vlekken, en de items moeten qua maat bij elkaar passen. Daarnaast moet er een stevig kaartje aan het pakket hangen met daarop duidelijk de leeftijd en het geslacht van de ontvanger.

Voor degenen die willen bijdragen met een kinderwagen of buggy gelden specifieke voorwaarden: de wagen moet in goede staat verkeren, compleet zijn en soepel rijden. Maxicosi’s worden niet ingezameld, maar duowagens zijn welkom.