Essentie: ‘hoog tijd dat Sevenumse puist wordt aangepakt’

12 sep 2023, 14:10 Algemeen
Google Streetview
Google Streetview
Google Streetview

Er wordt al langere tijd gesproken over woningbouw op de locatie nabij voormalig discotheek Maraboe in Sevenum. Volgens Essentie gaat dat echter niet snel genoeg. “Locatie Maraboe is al verschillende jaren een doorn in het oog.”

In maart 2023 heeft de gemeenteraad van Horst aan de Maas de Centrumvisie Sevenum vastgesteld. In deze visie is ook aandacht voor de woningbouwlocatie in de omgeving Maraboe. De ontwikkelingen in deze omgeving liggen er echter al jaren en er zit volgens Essentie te weinig schot in de zaak. “Al verschillende jaren is de locatie Maraboe een doorn in het oog. Het is nu simpelweg een lelijke puist in de kern Sevenum. Het is van de zotte dat een toplocatie als deze - nabij voorzieningen - onbenut blijft. Blijkbaar is bij de eigenaar geen urgentie. Het lijkt wel alsof alleen het geld hier regeert”, aldus raadslid Kay Thijssen van Essentie.

Zijn partij ziet de locatie als potentiële ontwikkellocatie voor verschillende functies. “Wat voor invulling de locatie ook krijgt, het zal er zeker op verbeteren. Of het nu ontwikkeld wordt als groene omgeving, woningbouw of anderszins: de kern Sevenum gaat er bij ontwikkeling hoe dan ook op vooruit”, stelt Thijssen. De fractieleden van Essentie beseffen zich echter terdege dat de locatie niet in handen is van de gemeente, maar geven aan juist om die reden vragen aan het College van B&W te stellen. De partij wil dat de locatie zo snel mogelijk ontwikkeld wordt,  maar zoekt naar mogelijkheden. Daarom vraagt zij het college om inzicht te verschaffen in de juridische mogelijkheden die er zijn om over te gaan naar ontwikkeling.