Toverland neemt maatregelen na ongeval bij achtbaan Toos-Express

11 jul 2023, 08:24 Algemeen
Afbeelding

Attractiepark Toverland heeft de achtbaan Toos-Express aangepast naar aanleiding van een ongeval dat zich in april bij de attractie heeft voorgedaan. Een woordvoerder van het park legt uit dat de aanpassingen zijn gemaakt nadat een dame tijdens het instappen misstapte en van het platform viel. De veiligheid van de bezoekers staat volgens Toverland voorop en het park wil herhaling van dergelijke situaties in de toekomst voorkomen.

“De maatregelen die we hebben doorgevoerd zijn zorgvuldig overwogen, daarom heeft het enige tijd geduurd voordat we ze konden implementeren”, aldus de woordvoerder van Toverland. In samenwerking met een keuringsinstantie heeft Toverland gekeken hoe de attractie Toos-Express nog veiliger kon worden gemaakt. Als resultaat zijn er drie aanpassingen aan het station doorgevoerd. “We hebben het platform verlengd met enkele planken. Daarnaast hebben we de flexibele afscheiding tussen het station en het einde van het station aangepast. In plaats van één ‘flap’ zijn er nu twee achter elkaar geplaatst”, legt de woordvoerder uit. Het was niet mogelijk om een permanent hek te plaatsen vanwege de vereiste vrije ruimte rondom de achtbaan. “Mensen hebben de neiging om hun handen omhoog te doen tijdens een attractierit, dus we willen voorkomen dat hun handen tegen een harde vaste afscheiding komen. Als derde maatregel hebben we valnetten toegevoegd waar de planken ophouden, aan beide zijden van het perron, om de veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen.” 

Veiligheid voorop

Hoewel er sinds de opening van Toverland nooit eerder ongevallen hadden plaatsgevonden bij de Toos-Express, vindt het park het belangrijk om proactief te zijn en de veiligheid van de achtbaan te verbeteren. “Als er toch een keer iets misgaat, vinden wij het als Toverland belangrijk om te anticiperen en ervoor te zorgen dat de achtbaan nog veiliger wordt”, verklaart de woordvoerder. Het attractiepark geeft aan dat ze naar aanleiding van het incident in april niet specifiek heeft gekeken naar de huidige veiligheidssituaties bij andere attracties, maar dat ze er alle vertrouwen in heeft dat er veilige attracties worden aangeboden. “Veiligheid heeft de hoogste prioriteit in Toverland. De veiligheidsinstantie voert jaarlijks keuringen uit bij onze attracties. Tijdens een dagje Toverland hoef je je geen zorgen te maken over je veiligheid, je moet lekker kunnen ontspannen en genieten”, concludeert de woordvoerder. 

Slachtoffer

Wat betreft het slachtoffer dat in april van het perron van de attractie viel, is het actieve contact tussen Toverland en de betrokkene inmiddels afgerond. “We hebben geïnformeerd naar de toestand van de persoon en hebben extra contact opgenomen om de aanpassingen die we hebben gedaan te bespreken. De echtgenoot van de vrouw was erg blij met de doorgevoerde aanpassingen,” zegt de woordvoerder. “We hebben de vrouw die is gevallen op het hart gedrukt dat ze ons altijd mag bellen als er iets is.”