Opvanglocatie Kasteelse Bossen nog zeker tot 1 januari open

18 okt 2022, 12:38 Algemeen
Afbeelding

De 150 asielzoekers die de crisisnoodopvang in de Kasteelse Bossen bewonen, blijven daar nog zeker tot 1 januari 2023. Eerder zou de opvang tot maandag 17 oktober open blijven. Die datum is nu op verzoek van de Veiligheidsregio opgeschoven. Onder de asielzoekers in de crisisnoodopvang zijn ruim zestig kinderen. Zij zullen vanaf maandag 17 oktober onderwijs gaan volgen bij basischool De Doolgaard en het Dendron College in Horst.

In een brief aan omwonenden van de Kasteelse Bossen geeft burgemeester Ryan Palmen aan dat de reacties uit de buurt overwegend positief zijn. “In mijn vorige brief heb ik uw mening gevraagd over de eventuele verlenging van de opvang. Daar kon u tot 21 september op reageren. Van een aantal omwonenden heb ik een reactie mogen ontvangen. Deze reacties waren positief. Daarom heb ik besloten tegemoet te komen aan de vraag on de opvang in de Kasteelse Bossen te verlengen tot 1 januari 2023.”

Of 1 januari 2023 ook daadwerkelijk de einddatum van de opvang is, moet nog blijken. De Veiligheidsregio heeft gemeente Horst aan de Maas verzocht om de locatie in ieder geval tot de eerste dag van het nieuwe jaar open te houden. De opvang van deze asielzoekers is een landelijk probleem, omdat het aanmeldcentrum in Ter Apel overloopt.