Studentenchallenge Fieldlabs Noord-Limburg

do 14 mrt, 13:45 Jongeren
Afbeelding

Leren vindt niet alleen in de collegebanken plaats. Daarom organiseert het Fieldlab Voeding & Gezondheid op woensdag 20 maart voor de derde keer een studentenchallenge. Studenten met verschillende achtergronden gaan oplossingen bedenken voor een bedrijfscase uit de praktijk.

Gezonder leven is een speerpunt in Noord-Limburg. De studentenchallenge richt zich op drie thema’s die hierbij aansluiten: plantaardige voeding, voedselverspilling en voeding en beweging. Honderd studenten van Yuverta, Gilde Opleidingen, Fontys Venlo, HAS Green Academy en Maastricht University werken deze dag samen aan een vraagstuk van een bedrijf uit de regio. Voor het leerproces van studenten is het belangrijk dat ze aan een werkelijk probleem kunnen werken. Dit stimuleert het denken buiten de kaders en bevordert de samenwerking met andere disciplines en niveaus.

Vraagstukken

De vraagstukken worden dit jaar aangedragen door Van der Valk Hotel Venlo, Kokkerelli & Stichting Kids University for Cooking en Hutten Catering. Zij pitchen aan het begin van de dag hun vraagstuk waarmee de studenten in verschillende groepjes aan de slag gaan. Een jury bestaande uit afgevaardigden van de deelnemende bedrijven en de Regio Noord-Limburg maakt aan het eind van de dag de winnaars bekend. Fieldlabs Noord-Limburg is een samenwerking tussen overheid, onderwijs en mkb’s in Noord-Limburg. Samen werken ze aan het ontwikkelen, behouden en aantrekken van kennis en talent in de regio. Dit gebeurt in vijf Fieldlabs: Voeding en Gezondheid, Future Farming, Circulariteit, Grenszlab en TISL (Technologische Informatie en Smart Logistics).