Rundje um ut Hundje

zaterdag 29 april 2023 17:00 t/m 23:00

Hardloopevenement Rundje um ut Hundje werd voor het eerst georganiseerd in 2015. Op 25 april van dat jaar werd het eerste Rundje gelopen ter afsluiting van de Nationale Sportweek. Aanleiding voor de organisatie van het Rundje um ut Hundje was het stoppen van de Horster Night Run. Een groep fervente hardlopers vond het ontbreken van een hardloopevenement in het Horster centrum een groot gemis en ging aan de slag om een waardige opvolger op poten te zetten. Gesteund door de gemeente Horst aan de Maas sloegen zij de handen ineen met lopersgroep De Peelrunners. Het Rundje was geboren!

Lokaal karakter


Hoewel iedereen mag deelnemen aan het Rundje um ut Hundje, staat het evenement ook graag dicht bij zijn gemeenschap. Het lokale karakter van de run is daarbij het uitgangspunt van de organisatie.
In samenwerking met Centrummanagement Horst, gemeente Horst aan de Maas en lokale horeca wordt rondom de hardloopwedstrijden elk jaar van alles georganiseerd. Zo garandeert de organisatie dat het Rundje ook écht leeft, onder jongeren én ouderen in de regio. En dat blijkt uit het mooie aantal deelnemers en de grote massa publiek die op het evenement afkomt.

Programma

17.00 uur - Ouder/kind-Loop 350 meter
17.15 uur - KidsRun 500 meter
17.30 uur - HALLO Horst aan de Maas ScholenLoop 1.150 meter
17.45 uur - Kempen Communicatie 2.500 meter
20.15 uur -Rabobank 5.000 meter
18.45 uur - OnderhoudPlus 10.000 meter

Locatie