Hegelsom en Blerick delen de punten

30 mei 2023, 12:00 Voetbal
Afbeelding

Op een drukbezocht sportpark Wienes stond maandag 29 mei de kraker tussen Hegelsom en Blerick op het programma. Terwijl de gasten punten nodig hadden om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen maakte de thuisclub nog kans op de nacompetitie om te promoveren, het werd uiteindelijk 3-3.

Het begin van de wedstrijd was rommelig, met de meeste dreiging van Blerickse zijde. De eerste echte grote kans deed zich pas na een half uur voor. Een voorzet van Denny Bongers vanaf links werd terug gekopt door Guide Kauffeld. Marc van Rens stond klaar om de bal binnen te koppen: 1-0. Vlak voor rust volgt de eerste grote kans voor de bezoekers. Doelman Sjors Witt moest eraan te pas komen om de bal uit het doel te houden. Hierna werkte Marc van Rens de bal met een afstandsschot op de paal.

Na een uur spelen kopte Bart Spreeuwenberg een corner van Denny Bongers binnen. Twee minuten later lag de 2-1 er echter alweer in. In de laatste twintig minuten voerde Blerick de druk op. Dit zorgde ook weer voor ruimte aan de andere kant. De Blerickse doelman schonk Marc van Rens een grote kans, maar hij kon zijn fout nog net op tijd herstellen. In de 86e minuut maakte Blerick dan toch de 2-2. Drie minuten later kwam Hegelsom opnieuw op voorsprong toen Marc van Rens een voorzet van Denny Bongers op waarde schatte en zijn tweede treffer van de middag binnen schoot. Het slotakkoord was weer voor Blerick. Dankzij de 3-3 in blessuretijd ontloopt Blerick de nacompetitie voor degradatie en is voor Hegelsom de laatste kans op promotie naar de tweede klasse verkeken.

Tekst: VV Hegelsom