Melderslo handhaaft zich na galavoorstelling

30 mei 2023, 11:51 Voetbal

Melderslo beëindigde maandag 29 mei de competitie met een 5-1 zege tegen Sportclub Irene. Door deze klinkende overwinning handhaaft Melderslo zich in de derde klasse.

Vooraf was nog van alles mogelijk voor Melderslo: bij een nederlaag restte nacompetitie om degradatie, bij een gelijkspel was het afhankelijk van de resultaten op andere velden. Maar zover lieten de mannen van scheidend trainer Freek Thoone het niet komen. In een boeiende wedstrijd werd Sportclub Irene met liefst 5-1 van het veld gespeeld.

Grote man aan de zijde van Melderslo was Luc van Kuijck, die met drie treffers afscheid nam. Vanaf de aftrap gaf Melderslo vol gas. Dit leidde al in de tweede minuut tot de 1-0, toen Stan van de Pas Luc van Kuijck een niet te missen kans bood. Binnen een minuut stond het echter alweer gelijk. Daarna rechtte Melderslo rechtte zijn rug en ging het vrolijk door met aanvallen. Een voorzet op maat van Teun Peeters werd met een omhaal prachtig afgewerkt door Luc van Kuijck: 2-1. Net voor rust was het diezelfde Teun Peeters die op rechts sterk doorzette en de doelman van Irene met zijn uithaal kansloos liet: 3-1.

Meteen na rust kwam Melderslo op 4-1, opnieuw door Teun Peeters, die geklungel in de achterhoede van Irene genadeloos afstrafte. Het absolute hoogtepunt van deze middag kwam op naam van Luc van Kuijck die op magistrale wijze de 5-1 in de kruising joeg. Het publiek stond op de banken.

Tekst: SV Melderslo