Hegelsom verslaat hekkensluiter

di 25 apr., 09:32 Voetbal
Afbeelding

VV Hegelsom kreeg zondag 23 april bezoek van hekkensluiter IVO. De Veldenaren konden geen vuist maken tegen het dominantere Hegelsom, dat met 2-0 won.

Hegelsom begon sterk aan de wedstrijd en creƫerde al na twee minuten de eerste kans. Denny Bongers stuurde Marc van Rens de diepte in. De daaropvolgende kans wist hij echter niet te verzilveren. Na een half uur kwam een afvallende bal uit een corner voor de voeten van Niek van der Sterren. Diens schot werd door Guido Kauffeld gepromoveerd tot doelpunt. Een kleine tien minuten later volgde de enige echte kans voor IVO via een aanval over de linkerflank. Doelman Sjors Witt wist het gevaar echter te ontmantelen.

Na rust kwam IVO er nog altijd niet aan te pas. Na 55 minuten kreeg Hegelsom een vrije trap. Joey Joosten gaf deze goed voor richting Bart Spreeuwenberg. De doelman zat ernaast, maar Spreeuwenberg kopte de bal over het lege doel. Vijf minuten later was het opnieuw Joey Joosten die voor gevaar zorgde met een vrije trap. Ditmaal belandde de bal op de lat.

Met nog een kwartier te spelen leek Denny Bongers op snelheid voor een gevaarlijke counter te zorgen. Ten koste van een gele kaart wist IVO het gevaar te bezweren. In de 82e minuut ging Marc van Rens er opnieuw uit een counter vandoor met de bal. Op het moment dat hij het strafschopgebied binnen dribbelde stonden twee roodwitten gereed om de bal binnen te schieten. Maar omdat ook de doelman van IVO op een voorzet rekende, kon Van Rens de bal binnenschuiven in de korte hoek en de eindstand bepalen op 2-0.

Tekst: VV Hegelsom