SV Melderslo verliest derby tegen Hegelsom

12 apr 2023, 10:44 Voetbal

Melderslo heeft maandag 10 april, tweede paasdag, de derby tegen Hegelsom niet in winst weten om te zetten. De naaste buur uit Hegelsom verliet sportpark De Merel met een 0-1 overwinning op zak.

Het begin van de wedstrijd speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Pas in de 36e minuut noteerde Melderslo de eerste kleine kans van de wedstrijd. Na een ingooi wist Bart Verheijen zich vrij te maken in het strafschopgebied. Zijn schot ging echter voorlangs. De ruststand was hierdoor ook de beginstand: 0-0.

Direct na rust kreeg Bart Verheijen uit het niets een grote kopkans, maar hij wist Sjors Witt niet te passeren. In de 52e minuut kwam Hegelsom op een 0-1 voorsprong, toen Joey Joosten een vrije trap van de rand van het strafschopgebied binnenschoot. Na tachtig minuten spelen zag Bart Theeuwen de vijandelijke keeper ver van de goal staan. Vanaf eigen helft schoot hij de bal bijna over Sjors Witt heen. De keeper wist de bal echter nog net uit de lucht te plukken. Daarmee was ook de laatste kans op de gelijkmaker voor Melderslo verkeken.

Hoewel inzet, passie en strijd volop aanwezig waren, was de wedstrijd voor de vele toeschouwers geen stralende pot. Hegelsom kan door deze overwinning naar boven kijken. Melderslo daarentegen moet in de komende weken punten gaan pakken om ook volgend jaar nog in de 3e klasse te acteren.

Tekst: SV Melderslo