Hegelsom stijgt naar vierde plek door zege

4 apr 2023, 11:10 Voetbal

Na twee gelijke spelen en een nederlaag wist Hegelsom op zondag 2 april weer eens te winnen. Sportclub Irene werd met een 3-2 nederlaag terug naar Tegelen gestuurd.

De openingsfase was van beide zijden slordig, maar na 26 minuten wist Hegelsom op voorsprong te komen toen Guido Kauffeld binnenkopte na een corner van Joey Joosten: 1-0. Hierna werden de gasten iets sterker. Mede door de harde wind moest Hegelsom-doelman Sjors Witt enkele keren op het laatste moment adequaat ingrijpen om een gelijkmaker te voorkomen.

Na rust speelde Hegelsom met de wind in de rug en kwam het al snel op 2-0. Met een lobje werd de uitgekomen Irene-doelman verschalkt. Hierna leek Hegelsom de wedstrijd onder controle te hebben, maar een kwartier voor het einde leidde een ongelukkige handsbal van Will Spreeuwenberg echter tot een directe vrije trap voor de gasten op de rand van het strafschopgebied. Deze werd prachtig binnengeschoten en de wedstrijd was weer spannend.

Irene trok ten aanval, de wedstrijd werd rommeliger, maar Hegelsom kreeg ook ruimte om te counteren. Nadat Marc van Rens met een schot al de paal had geraakt, kwam Hegelsom in de blessuretijd toch op 3-1. Na een lange pass van Guido Kauffeld haalde Marc van Rens met een individuele actie de achterlijn, zette voor en vond Chiel Teeuwsen die de bal over de doellijn werkte. De scheidsrechter liet vrij lang doorspelen en dit stelde Sportclub Irene zowaar in staat om nogmaals een aansluitingstreffer te maken: 3-2. Hiermee was de koek echter op.

Tekst: VV Hegelsom