Nederlaag in slotseconde voor Hegelsom

1 mrt 2023, 15:12 Voetbal

In de spannende 3e klasse C trad Hegelsom zondag 26 februari thuis aan tegen RKSVO. In dit zespuntenduel bleek de thuisploeg niet in staat de opgebouwde 2-1 voorsprong over de streep te trekken.

In het eerste kwartier deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Grote kansen deden zich dan ook niet voor. Na 21 minuten zeilde een voorzet van Denny Bongers, gedragen door de wind, voorbij de tweede paal. Daar stond Bram Clabbers klaar om de bal in één keer op de slof te nemen en de 1-0 aan te tekenen. De vreugde aan Hegelsomse zijde was van korte duur: praktisch vanuit de aftrap scoorde RKSVO de gelijkmaker: 1-1. Op slag van rust schoot Niek van der Sterren nog op de lat, waardoor de teams met een gelijke stand gingen rusten.

Na rust wist Marc van Rens een lange pass van achteruit goed te controleren. Belaagd door twee verdedigers, belandde de bal in de kluts bij Guido Kauffeld, die gemakkelijk de 2-1 mocht binnenwerken. Hierna nam de druk van RKSVO toe. Nogmaals bleek dat de gasten enkele technisch zeer behendige spelers in de voorste linies hadden lopen. Toch was de grootste kans voor Hegelsom: na een snelle counter stuitte Denny Bongers op de keeper van RKSVO.

Hegelsom kreeg het steeds moeilijker. In de 83e minuut kwamen de Ospelnaren dan ook op gelijke hoogte middels een goed geplaatst schot in de hoek. Dit was niet onverdiend, maar RKSVO ging er zelfs nog met de volle buit vandoor toen de bal werd binnen gewerkt na een scrimmage in letterlijk de allerlaatste seconde van de wedstrijd.

Tekst: VV Hegelsom