Hovoc wint verrassend van De Burgst

2 feb 2023, 14:02 Volleybal

Hovoc boekte zaterdag 28 januari een verrassende overwinning op De Burgst. De Horster volleybalheren stuurden de nummer twee op de ranglijst met een 3-2 nederlaag terug naar Breda.

In de eerste set kwam Hovoc goed uit de startblokken. Een sterke blokkering en goede tactische beslissingen leidden tot een voorsprong van vijf punten. Daarna werd deze voorsprong weer weggegeven. Vanaf 11-11 ging het gelijk op. De thuisploeg kwam op setpoint, maar wist dit niet te verzilveren. Zo kon De Burgst de eerste set pakken: 24-26.

In de tweede set had De Burgst het moeilijk met het sterke block van de Horster mannen. De hoofdaanvaller van Breda wist zijn weg ook niet meer te vinden langs het block van Job Willems en Tom Weijs. De Burgst raakte gefrustreerd en Hovoc won de set relatief eenvoudig met 25-18.

De Burgst kwam in de derde set op vijf punten voorsprong. Daarna kwam Hovoc weer op gelijke hoogte door een sterke serviceserie van Jorn Hermsen.

Bij een stand van 22-21 serveerde Tom Weijs een snoeiharde ace en door een ‘kill-block’ van Kris Welles en Job Willems ging de setwinst met 25-21 naar Hovoc. Ook de vierde set ging aanvankelijk gelijk op. Bij een stand van 14-14 wist Breda toch een onoverbrugbaar gat te slaan. De Bredanaren wonnen met 16-25.

In de allesbeslissende vijfde set waren beide teams opnieuw gewaagd aan elkaar. Vanuit 7-7 sloeg Jorn Hermsen de ene na de andere bal binnen. Hovoc kwam op matchpoint bij een stand van 14-11. Toch werd de wedstrijd nog spannend. Breda knokte zich terug tot 16-15, waarna Kris Welles met een ace de set verzilverde met 17-15.

Tekst: Hovoc