HC Horst heeft geen kind aan Civicum

21 mrt 2023, 16:22 Hockey

De heren van HC Horst speelden zondag 19 maart de uitwedstrijd tegen Civicum. In Cuijk boekten de Horstenaren een eenvoudige 1-4 overwinning.

Horst begon sterk aan de wedstrijd. Dit resulteerde al in de zesde minuut in de 0-1 van Floris met een backhand. Even later kwam Horst vijf minuten met een man minder te staan, waardoor de druk van Civicum groter werd. Toch was de eerste kans voor Horst, die net niet werd verzilverd. Hierna hield Horst Civicum goed in bedwang, ook toen het weer met elf man speelde. Floris beloonde zichzelf door na een onnavolgbare solo de 0-2 binnen te schieten. Hierna bleef Horst domineren. Max kon de 0-3 binnentikken. Een paar minuten voor rust wist Civicum een strafcorner te verzilveren: 1-3.

Civicum kwam na rust sterker uit de kleedkamer. Voor Horst was het op dat moment vooral tegenhouden. Het vierde kwart begon Horst sterk en dat resulteerde in verschillende kansen. Uiteindelijk was het Max die met een strafbal de 1-4 eindstand op het scorebord bracht.

Tekst: HC Horst