EK indoor modelstockkars in Mèrthal

16 mrt 2023, 10:17 Algemeen
Afbeelding

SRP De Peeldrivers organiseert zaterdag 18 en zondag 19 maart voor de 27e maal het EK indoor voor modelstockcars in de Mèrthal in Horst. Deelnemers uit Nederland, België, Duitsland, Engeland en Schotland strijden daar om de titel Europees Indoor Kampioen 2023. 

Naast rijders uit Engeland, hebben zich de laatste jaren steeds meer Nederlanders bij de internationale top weten te voegen. Toprijders uit de regio als Jeroen Janssen (Sevenum), Sven Versteegen (Melderslo) en Dennis van Asten (Horst) zullen alles in de strijd gooien om de titel in Nederland te houden. Maar ook de kampioen van vorig jaar, de Engelsman Craig Hook, verschijnt in de Mèrthal aan de start. Verder behoort outdoor Europees en wereldkampioen Maikel Rutten uit Lobith tot het deelnemersveld. 

Ook dit jaar wordt er weer een junior finale gereden voor rijders onder de 16 jaar. Eén van de deelnemers hier is Teun Jansen uit Velden, lid van De Peeldrivers. 

Zaterdag 18 maart zijn er van 10.00 tot 17.00 uur trainingen voor de brandstof stockcars. Een dag later beginnen om 09.30 uur de voorrondes. Om 13.00 uur barst het spektakel echt los als de beste 24 rijders (kwartfinalisten) van deze dag strijden om een plaats in de halve finale. Na de halve finales gaat het programma om 16.30 uur verder met de grote finale. Hierin strijden de zes beste rijders van dit weekend. De toegang bij dit grootste indoor race-evenement van Europa is beide dagen gratis.