Informatieborden dragen steentje bij

Het Knabbelpad: biodiversiteit, inspiratie en ruiterroute

Ook dit schooljaar zijn weer vijf studentengroepen aan de slag gegaan met het Knabbelpad in Kronenberg. De opening van het pad was vorig jaar een groot succes.

Het concept van een Knabbelpad heeft als doel de biodiversiteit in Noord-Limburg te verhogen. De biodiversiteit neemt alleen maar af en dit moet veranderen. Door middel van een netwerk van Knabbelpaden en -weides wordt geprobeerd de biodiversiteit te verhogen. Het pad is ook bedoeld als inspiratie in vele opzichten. Paardenwelzijn wordt een steeds belangrijker onderwerp in de hippische sector. Hier draagt dit pad zijn steentje aan bij met informatieborden met weetjes.


Inspiratie

Het pad bevindt zich aan de Kulbergweg in Kronenberg. Er worden planten en kruiden toegevoegd die de biodiversiteit verhogen en gezond zijn voor paarden. Op die manier kan het medicijnverbruik bij paarden worden verminderd. Dit pad dient als inspiratie voor zoveel mogelijk andere ondernemers. Met dit voorbeeld kunnen weides, paddock paradises, paden en andere stukken land van deze voordelen genieten.

HAS Green Academy, Yuverta, Gilde Opleidingen, Fontys Venlo, gemeente Horst aan de Maas en andere partners werken samen om het Knabbelpad klaar te maken voor gebruik. De bodem wordt geoptimaliseerd om zoveel mogelijk kruiden en planten te plaatsen, de informatieborden worden ontworpen en geplaatst en zitgelegenheden en andere toevoegingen worden gecreƫerd om het tot een extra leuk ruiter- en wandelpad te maken.