Nederlandse taal oefenen in Taalcafé bij BiblioNu

Wekelijks is er een Taalcafé in de Bibliotheek Horst aan de Maas. Je kan hier de Nederlandse taal oefenen door gezellig samen te praten.

De Bibliotheek is dé plek voor iedereen om zich te ontwikkelen. Het Taalcafé is geen cursus, maar een plek om elkaar te ontmoeten en samen de Nederlandse taal te oefenen. Wekelijks komen er verschillende thema’s aan bod. Het Taalcafé vindt elke donderdag van 10.00 tot 11.30 uur plaats in ’t Gasthoês in Horst. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.


Boekstartdag

Bibliotheek Horst heet zaterdag 3 juni zijn allerjongste bezoekers extra welkom, net als hun ouders/verzorgers en opa’s en oma’s. Tijdens deze BoekStartdag wordt er voorgelezen en geknutseld en worden er liedjes gezongen.Voorlezen en leesplezier dragen bij aan de ontwikkeling van jonge kinderen. Bibliotheek Horst vertelt er meer over. Ook kunnen ouders en kinderen samen bewegen tijdens de prentenboekenyoga. Die bevat een speciale video-les van De Honingbij Kinderyoga. Verder kan je uit verschillende materialen kiezen om een eigen ontdekfles te maken. Naar welke kleuren en voorwerpen kijkt uw kindje het allerliefst? Bij het knutselen krijgt u hulp van vrijwilligers. Als aandenken aan deze BoekStartdag kunnen ouders en kinderen samen op de foto in de speciale fotohoek.

Programma

Het programma duurt van 14.00 tot 15.30 uur. De toegang is gratis, ook voor niet-leden van BiblioNu. Aanmelden via biblionu.nl/activiteiten Deelnemers krijgen een BoekStartKoffertje cadeau.