Rijbewijskeuringen CBR in Melderslo

Automobilisten kunnen zich op de woensdagen 24 mei, 21 juni en 19 juli in MFC De Zwingel in Melderslo laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Een medische keuring voor het verlengen van het rijbewijs is verplicht voor wie 75 jaar of ouder is, voor wie een rijbewijs C/D/E gaat halen of vernieuwen en voor wie om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR.

Wie medisch moet worden gekeurd, wordt geadviseerd vier maanden voor de einddatum van zijn rijbewijs met het verlengen van het rijbewijs te beginnen. De eerste stap is het kopen en invullen van een gezondheidsverklaring. Dat kan online op mijn cbr.nl


Een papieren gezondheidsverklaring is te koop bij de meeste gemeenten of via RegelZorg. Deze vragenlijst over de gezondheid moet de aanvrager eerst zelf invullen en opsturen naar het CBR. Als antwoord krijgt de aanvrager van het CBR het verslag dat de keuringsarts moet invullen. Pas op dat moment kan de aanvrager een afspraak maken voor de keuring. Een afspraak maken voor het spreekuur kan uitsluitend via www.regelzorg.nl of tijdens kantooruren via de afsprakenlijn 088 23 23 300. Ga voor het laten invullen van een rapport oogarts naar www.regelzorg.nl/oogarts of bel met RegelZorg.

De artsen waar RegelZorg mee samenwerkt zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal voor de aanvrager in en versturen deze direct naar het CBR. Kijk voor meer informatie over de procedure op de website van RegelZorg.