Werkgroep Veilig Buitengebied zoekt nieuwe leden

In de gemeente Horst aan de Maas startte begin 2022 de werkgroep Veilig Buitengebied. Deze groep is samengesteld met inwoners en ondernemers uit het buitengebied en vertegenwoordigers van lokale overheden. De aanpak Veilig Buitengebied helpt publieke en private partijen gezamenlijk afspraken te maken om criminaliteit aan te pakken.

Sinds enkele weken zorgt een projectleider dat de werkgroep slagvaardiger en effectiever kan bijdragen aan het veiliger maken van buitengebieden. Het afgelopen jaar heeft vooral in het teken gestaan van informatie verzamelen. "Hier gaan we in 2023 mee door, maar het is tevens zaak om ook concrete acties op te pakken", aldus een woordvoerder van de gemeente. "Dat kunnen we alleen samen doen. Om de krachten nog meer te bundelen, zoeken we inwoners en ondernemers die willen meedenken en helpen om onze buitengebieden veilig en leefbaar te houden. We willen voorkomen dat criminelen van elders in onze gemeente activiteiten ontplooien die onze samenleving ondermijnen. Juist de uitgestrektheid en de hoeveelheid aan loodsen en stallen maakt het voor criminelen interessant."


De planning is om in 2023 één keer per kwartaal samen te komen om de voortgang van het project Veilig Buitengebied te bespreken. In mei wordt het eerste werkgroepoverleg georganiseerd. Nieuwe leden maken dan kennis met de huidige werkgroepleden en de nieuwe projectleider. Heeft u interesse om deel te nemen of wilt u graag meer informatie? Neem dan contact op met de gemeente via veiligheid@horstaandemaas.nl


De aanpak Veilig Buitengebied is onderdeel van de campagne ‘Kijk Niet Weg!’. Bij signalen van ondermijning en georganiseerde criminaliteit is het van belang om niet weg te kijken, maar te melden bij de politie (0900 88 44) of Meld Misdaad Anoniem (meldmisdaadanoniem.nl of 0800 70 00).