Perspectief organiseert ‘De Boer Op’: fietstocht met rondleidingen bij de boer

Op zaterdag 3 juni organiseert Perspectief Horst aan de Maas een fietstocht met rondleidingen bij de boer. Centraal staat de vraag 'Toekomstbestendig boeren, hoe doe je dat?'. De fietstocht start in Horst en gaat via Meerlo naar Broekhuizen.

In Meerlo geeft Frans de Rond van Livar een rondleiding door de varkensstal. Frans en zijn zoon Frank vragen zich af: hoe kunnen we boeren met respect voor mens, dier en omgeving? De varkens lopen buiten met krullende staart en eten regionaal geteelde granen. De stal uit 2020 heeft de nieuwste snufjes, die emissies moeten beperken. Tijdens de rondleiding legt Frans uit hoe dat precies werkt.

In Broekhuizen geeft Peter van Deelen een rondleiding door zijn (in overgang naar) biologische wijngaard. Wijngaard de Genenberg gebruikt geen conventionele bestrijdingsmiddelen en laat (on)kruid groeien tussen de ranken voor biodiversiteit, stikstofbinding en een gezonde bodem. Robbert Hesen van IVN (Instituut voor Natuureducatie) legt het belang uit van biodiversiteit. 

De fietstocht start om 13.00 uur op de parkeerplaats naast het Zoemhukske in Horst en eindigt rond 17.00 uur in Broekhuizen. De totale fietsroute is iets minder dan 20 kilometer. Het is ook mogelijk deel te nemen aan De Boer Op als je niet kunt of wilt fietsen. Je kunt dit aangeven bij de opgave. Perspectief neemt dan contact met je op en zorgt voor carpoolmogelijkheden.


Deelname is gratis. Opgeven kan via www.perspectiefhadm.nl