WK Bokkenollen in Griendtsveen gaat toch door, nieuwe bestuursleden gevonden

In Griendtsveen kan er opgelucht adem gehaald worden. Het leek er even op dat het WK Bokkenollen en Limonollen, dat jaarlijks in Griendtsveen georganiseerd wordt, dit jaar niet door zou kunnen gaan wegens een tekort aan bestuursleden. Maar doordat er in de afgelopen weken genoeg nieuwe bestuursleden zijn gevonden, kan het evenement tóch doorgaan. Het wereldkampioenschap vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 oktober.

Afbeelding
Algemeen

Op de Facebookpagina van de organisatie stond in maart een laatste noodoproep om nieuwe mensen voor het bestuur te werven. Als deze functies niet ingevuld zouden worden, zou het doek definitief vallen. Inmiddels is het het bestuur gelukt om een penningmeester en wedstrijdleider te vinden, waardoor het evenement, dat plaatsvindt op zaterdag 7 en zondag 8 oktober, veiliggesteld kon worden. 

Bokkenollen en Limonollen

Het WK Bokkenollen is een kampioenschap waarbij deelnemers met een dienblad met drie glazen bokbier zo snel mogelijk over verschillende hindernissen moeten tot aan de finish. Het doel is om zo min mogelijk bier te verspillen. Diegene met de meeste inhoud bokbier en snelst mogelijk tijd, wint het wereldkampioenschap. Voor de kinderen is er een speciale variant, namelijk het WK Limonollen, wat met limonade wordt gespeeld.