Jan Duijf en Geert van den Munckhof uit Horst aan de Maas vallen in de prijzen bij Raadselige Roos

In Hotel Asteria in Venray zijn Jan Duijf en Geert van den Munckhof in de prijzen gevallen bij de bekendmaking van de winnaars van de Raadselige Roos 2022. Ook dit jaar namen vier schrijvers en dichters uit Horst aan de Maas deel aan deze schrijfwedstrijd. Jan Duijf wist met ‘Schaakmat’ de tweede prijs in de categorie proza in de wacht te slepen. Daarnaast ontving Geert van den Munckhof met ‘Schaduwrijk’ een nominatie in de categorie poëzie.

Afbeelding

“Het is een soort van erkenning van jouw kwaliteit als verhalenschrijver”, geeft Jan aan na het behalen van zijn prijs. Hij beleeft enorm veel plezier aan het schrijven. “Het bedenken en opschrijven van een verhaal is behalve een manier om je te uiten ook een creatief ambacht dat je kunt ontwikkelen.” Ondanks dat Jan naar eigen zeggen een literaire laatbloeier is, heeft hij nog genoeg ambitie op schrijfgebied. “De laatste jaren lees ik meer en meer óver literatuur en schrijven. Daarnaast volg ik ook schrijfcursussen. Ik overweeg dan ook in de toekomst mee te gaan doen aan meer wedstrijden, met name in Vlaanderen.”

“De Raadselige Roos stimuleert met hun wedstrijd schrijven en lezen en het is mooi om daar een onderdeel van te zijn”, legt Geert zijn deelname aan het evenement uit. Het schrijven is voor Geert een persoonlijke boodschap, die hij met anderen kan delen. “Ik probeer aan mijn ervaringen woorden te hangen. Als die woorden dan herkend worden door anderen, die daar steun of vreugde aan beleven, dan is dat van waarde. Daar put ik voldoening uit.”

Afbeelding