Station Horst-Sevenum binnenkort ontdaan van 'fietswrakken'

Na een waarschuwingslabeltje aan het stuur met de tekst 'deze fiets wordt verwijderd', is het voor fietswrakken en weesfietsen op station Horst-Sevenum later deze maand echt klaar. Een stalen ros met label dat op donderdag 25 mei nog altijd op het station staat, wordt uiteindelijk zonder pardon vernietigd.

Medewerkers van gemeente Horst aan de Maas hangen op maandag 22 mei kaartjes aan diverse fietsen op station Horst-Sevenum, met daarop een duidelijke boodschap voor de eigenaar: 'deze fiets wordt verwijderd'. Het betreft fietsen die al langere tijd onbeheerd op het station staan, de zogeheten weesfietsen en fietswrakken. De eigenaren van deze fietsen krijgen na het plaatsen van de waarschuwing nog enkele dagen de tijd om de fiets zelf van het station te verwijderen, tot de gemeente overgaat tot actie. Dat zal zijn op donderdag 25 mei, wanneer fietsen met label worden opgeruimd.

De fietsen die donderdag 25 mei worden verwijderd, worden vervolgens nog twee weken bewaard. In die twee weken krijgen fietseigenaren nog één laatste kans om hun fiets te komen halen. Gebeurt dat niet, dan worden de fietsen vernietigd. De gemeente gaat over tot deze maatregel omdat de fietsen een vervuiling van de stationsomgeving vormen. Daarnaast is het achterlaten van een 'verwaarloosd voertuig' in de openbare ruimte - in dit geval een fiets - een wettelijke overtreding volgens de Algemene Plaatselijke Verordening en de Wet milieubeheer.