Het leven op en rond het kasteel

Openstelling kasteel Huys ter Horst

Het kasteel is weer bewoond en te bezichtigingen voor publiek. Op zondag 7 mei kun je je laten meevoeren met verhalen van vroeger van de verhalenverteller, zijn er spelletjes te spelen op de binnenburcht en is er voor de jonge bezoekers een speurtocht in het leven geroepen. Gaan jullie op zoek naar de schat van ‘De Gekke Graaf’?

Aankomend weekend is het kermis in het centrum van Horst. Echter vindt de kermis zijn oorsprong al in 1501. Destijds gaf hertog Karel van Gelder de inwoners van Horst het recht om twee keer per jaar een grote markt te houden. Deze jaarmarkten zijn door de jaren getransformeerd in twee Horster kermissen.


Niet alleen de kermis, maar ook vele gebouwen en straatnamen vinden hun oorsprong in het kasteel. Tijdens de openstelling is er de mogelijkheid je te laten informeren over het kasteel en zijn bewoners. Maak kennis met het leven op en rond het kasteel in de vroegere tijden. De bewoners vertellen je maar al te graag hun verhalen. Wat is er eigenlijk gebeurd met het kasteel waardoor het vervallen is tot een ruïne?


De openstelling ‘Kasteel bewoond' zal plaatsvinden op zondag 7 mei van 12.30 tot 15.30 uur. Op www.kasteelhuysterhorst.nl kunt u terecht voor meer informatie.