Poll: Werkgevers moeten een gedeelte van de werktijd beschikbaar stellen voor beweging of sport

do 31 aug., 08:51 Poll
Afbeelding

Het is algemeen bekend dat voldoende beweging belangrijk is voor een gezonde levensstijl. Waar we als kinderen op school nog enkele uren gymnastiek kregen in de week, zitten veel werknemers met een kantoorbaan nagenoeg de hele dag op hun stoel. Zouden werkgevers beweging niet wat meer moeten stimuleren?

Wanneer werkgevers een gedeelte van de werktijd beschikbaar stellen voor beweging of sport, stimuleren ze hun werknemers om een gezonde levensstijl na te streven. Als gevolg zal het ziekteverzuim kunnen afnemen, omdat werknemers over het algemeen fitter zijn. Daarnaast kan het ook een positieve invloed hebben op het werkplezier wat weer leidt tot een hogere productiviteit.
Aan de andere kant kost het natuurlijk ook tijd en geld om deze uren beschikbaar te stellen. Daarnaast is het ook moeilijk te controleren of werknemers deze tijd daadwerkelijk gebruiken om te bewegen of sporten. Ook is niet ieders fysieke gesteldheid hetzelfde. Sommige mensen zijn niet in staat om te sporten of uitgebreid te bewegen. Een verplichte sporttijd kan dan als oneerlijk beschouwd worden.

Werkgevers moeten een gedeelte van de werktijd beschikbaar stellen voor beweging of sport. Wat vindt u?