Verkeersoverlast dorpskernen Gemeente Horst aan de Maas

vr 23 feb, 13:37 Ingezonden
Afbeelding

Al meer dan tien jaar is door de dorpsraad van Lottum naar voren gebracht dat het vrachtwagenverkeer steeds meer wordt. In het verleden zijn ook tellingen gehouden om dit boven water te krijgen. Naar aanleiding van deze tellingen (2017), die alleen maar grotere aantallen aangaven, werd door een wethouder het voorstel weggestemd, omdat het te duur was om een gedeelte van de Meerlosebaan te verharden, terwijl men het er wel over eens was dat er iets moest gebeuren. 

Als men weet dat 99,9 procent van het vrachtverkeer niet in Lottum moet zijn om te laden of te lossen. Tijdens werkdagen zijn 75 tot 100 vrachtwagens geen uitzondering meer.

De Horsterdijk is ook te smal voor het vrachtwagenverkeer, de wagens kunnen elkaar daar amper passeren. Daarnaast ligt ook de basisschool, waar veel kinderen moeten opletten bijvoorbeeld bij het oversteken, en dat betekent gevaarlijke situaties. Tevens is 50 kilometer snelheid veel te hoog, want er wordt ook veel te hard gereden.

Afgelopen zondag was het ook weer raak. Er werden ongeveer zestig vrachtwagens geteld.

Lottum is al een langere tijd geen toeristisch rozendorp meer, maar het is een doorrijdorp voor vrachtwagens geworden! Het wordt dus hoogtijd dat het College van B&W nu eindelijk is gaat inzien dat dit zo langzamerhand ondraaglijk is geworden.

B. Dijkstra, Horsterdijk Lottum