Heren Hovoc verliezen en zijn veroordeeld tot nacompetitie

18 apr 2023, 11:12 Volleybal

De heren van Hovoc speelden zaterdag 15 april hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen Tupos uit Baarlo. Om de nacompetitie te ontlopen, diende Hovoc met 4-0 te winnen en directe concurrent Landgraaf met 4-0 te verliezen. Hovoc verloor echter met 3-2.

In de eerste set kwam Hovoc moeizaam uit de startblokken. De pass lag slecht, er werd geen lef getoond in de aanval en Tupos vond zijn eigen ritme. De set ging dan ook verloren met 25-17. Dit betekende een definitieve tiende plek in de competitie en een veroordeling tot de nacompetitie.

De druk was eraf en Hovoc ging vrijuit spelen. De tweede set werd gewonnen met 22-25. In de derde set speelde Hovoc wisselvallig. Het ene moment werd de bal snoeihard binnengeslagen, het andere moment werden de meest onnodige fouten gemaakt. Na een voorsprong van Tupos van vijf punten kwam Hovoc weer in de buurt door flink wat fouten aan de kant van de thuisploeg. In de slotfase van de set trokken de Horstenaren aan het langste eind. Ze wonnen de set met 25-27. In de vierde en vijfde set speelde Hovoc ondermaats. De vierde set ging daardoor verloren met 25-19 en de vijfde met 15-10.

Om zijn plek in de tweede divisie te behouden speelt Hovoc nu in de nacompetitie. Die vindt zaterdag 29 april plaats in de Dendron Sporthal in Horst. Hovoc neemt het op tegen de nummers 2 van twee derde divisie poules: VCE/PSV HS1 uit Eindhoven en AVVA HS1 uit het Zuid-Hollandse Ameide.

Tekst: Hovoc