Talenten VC Trivia maken het verschil in derby

8 feb 2023, 12:21 Volleybal

De dames van VC Trivia speelden zaterdag 4 februari een uitwedstrijd tegen Hovoc 3. De aanstormende talenten van VC Trivia kregen de kans om zich te bewijzen. Dit pakte goed uit: Meike Tacken en Ilse Bergs maakten het verschil. VC Trivia won met 0-4.

VC Trivia maakte in de eerste set veel servicefouten. Hierdoor kreeg Hovoc veel vertrouwen en groeide het in de wedstrijd. VC Trivia moest alle zeilen bijzetten. In de middenfase van de set lukte het alsnog om afstand te nemen. Dit resulteerde in een setwinst van 18-25.

In de tweede set bleef VC Trivia onnodig veel servicefouten maken. De strijd ging lange tijd gelijk op. In de eindfase (19-22) van de set bracht de coach van VC Trivia aanstormend talent Meike Tacken in de ploeg. Mogelijk dat daarmee een signaal werd afgegeven, want Tacken scoorde direct en ze scoorde ook het setpoint met haar service (21-25). Haar goede invalbeurt leverde Tacken een plaats in de startopstelling van de derde set op. VC Trivia kwam nu beter in zijn spel. Dit bleek uit enkele mooie aanvallen, waarin de harde slagen van Meike Tacken en Ilse Bergs het verschil maakten. Deze set werd met overmacht gewonnen (16-25). Ook de vierde set leverde winst op. Dit resulteerde niet alleen in een 0-4 overwinning, maar ook in een versteviging van de koppositie van VC Trivia.

Tekst: VC Trivia