Driemaal is scheepsrecht: Hegelsom wint van Ospel

23 mei 2023, 13:50 Voetbal

Voor Hegelsom stond zondag 21 mei de derde competitiekraker tegen Ospel op het programma. Door ingrijpen van de KNVB (onreglementair opstellen van een geschorste speler) werd de thuiswedstrijd tegen Ospel al eens volledig overgespeeld. Zondag won Hegelsom voor het eerst: 1-2.

Hegelsom kwam niet sterk uit de startblokken. De mannen uit Ospel hadden het beste van het spel. Dit resulteerde ook in de eerste kansen. De paal, de keeper en het (gebrek aan) richtingsgevoel van de Ospelse frontlinie brachten uitkomst. In de 40e minuut kwam Hegelsom geheel tegen de verhouding in op voorsprong. Jordy Janssen kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied in bezit en scoorde met een droge knal in de verre hoek de 0-1.

Hoewel Hegelsom in de tweede helft iets scherper begon, leek het toch lastig te worden de voorsprong vast te houden. Ospel was scherp en had het betere van het spel. De 1-1 was dan ook een kwestie van tijd. In de 79e minuut was het raak toen de bal na een corner niet goed werd uitverdedigd. Het schot dat volgde werd in het drukke strafschopgebied nog door een aantal schoenen, schenen en knieën beroerd alvorens in het net te verdwijnen: 1-1. Het leek daarmee nog een paar minuten billenknijpen te worden voor de Hegelsommers. Maar na een corner voor Hegelsom stond Will Spreeuwenberg nog steeds doorgeschoven in aanvallende positie. Hij wist de afgeslagen corner opnieuw voor te leggen. De inlopende invaller Chiel Teeuwsen schatte de loepzuivere voorzet op waarde en werkte de bal de Ospelse goal in. Enigszins tegen de verhoudingen in ging Hegelsom daardoor naar huis met drie punten.

Een en ander betekent dat Hegelsom speelt voor promotie naar de 2e klasse als het tweede pinksterdag de thuiswedstrijd tegen SV Blerick weet te winnen.

Tekst: VV Hegelsom