Wittenhorst blijft overeind

22 mei 2023, 12:13 Voetbal

Voor kampioen Wittenhorst stond zondag 21 mei de thuiswedstrijd tegen EFC op het programma. Na een 1-2 achterstand versloegen de oranjezwarten de nummer drie van de ranglijst uiteindelijk met 4-2.

Wittenhorst was voornemens de wedstrijd, in tegenstelling tot afgelopen week, ditmaal wel scherp te beginnen. En dat gebeurde ook. In de 5e minuut was goaltjesdief Jeroen Verkennis alert. Hij onderschepte de bal en frommelde hem vervolgens achter doelman Jesse Theuws: 1-0. Na deze bevlieging ging de tegenstander ineens het spel bepalen. In de 17e minuut kon Joni Hooyen de bal uit een corner ongehinderd inkoppen: 1-1. Even later kwam Wittenhorst op achterstand door een eigen doelpunt van Tom Driessen. De wedstrijd werd er daarna niet beter op, het leek wel zomeravondvoetbal.

Na rust probeerde de thuisclub de meubels te redden. Ze ging met meer power richting het vijandelijke doel. De gelijkmaker hing in de lucht. Willem Heijnen was hiervoor verantwoordelijk. Hij werd in de loop bediend en vond het net: 2-2. Wittenhorst kreeg weer de geest en ging op zoek naar de voorsprong. Die kwam er nadat Martijn van Ooijen in het strafschopgebied was gevloerd. Jeroen Verkennis benutte de toegekende penalty keurig: 3-2. Zo was Wittenhorst er opnieuw in geslaagd om een achterstand om te zetten in een voorsprong. In de slotfase redde doelman Ravi Arts een zeker lijkend doelpunt. Dankzij een wereldredding bleef het echter 3-2. Het slotakkoord was voor Tom Spreeuwenberg die de 4-2 eindstand op het scorebord zette.

Tekst: Piet Nabben / rksv Wittenhorst