Wittenhorst weer op het rechte spoor

27 mrt 2023, 10:49 Voetbal
Afbeelding

Wittenhorst stond zondag 26 maart tegen Limburgia voor de moeilijke taak om na het verlies van een week eerder niet opnieuw een zeperd te halen. De Horstenaren slaagden in hun opdracht en hielden de drie punten in eigen huis: 3-0.

Vanaf het begin opereerde Wittenhorst met aanvallende gedachten. Al in de derde minuut leverde deze aanvalsdrift succes op. Uit een voorzet van Joost van Rensch kwam de bal op het hoofd van de inlopende Ruud Meijers. Snoeihard verdween de bal vervolgens in het doel: 1-0. Ook daarna kon de thuisclub wat makkelijker de weg richting het strafschopsgebied vinden. Limburgia gaf echter niet op en zocht een bres in de achterhoede van Wittenhorst. Met veel vechtlust kon de defensie het gevaar bezweren. Het échte gevaar kwam van de thuisclub. Na een vrije trap kon Jeroen Verkennis in een wirwar van spelers het laatste tikje geven: 2-0. Dat betekende tevens de ruststand.

Na de pauze kwam Limburgia met meer power uit de kleedkamer. Wittenhorst moest terug en had het even moeilijk. Na een zestal corners met wat gevaarlijke momenten kon Wittenhorst de zaak weer in handen nemen en houden. Wittenhorst werd evenwel opnieuw in verlegenheid gebracht toen aanvoerder Dion van Horne in de 74e minuut na een stevige ingreep met een rode prent het veld moest verlaten, maar ook daarna kon Limburgia geen opening vinden. Wittenhorst bleef de aanval zoeken. Met succes: invaller Tom Spreeuwenberg kon zich vrij spelen en de bal in het lege doel plaatsen. Hij bepaalde daarmee de eindstand op 3-0.

Tekst: Piet Nabben / RKsv Wittenhorst