Hegelsom en Brevendia houden elkaar in evenwicht

21 mrt 2023, 16:32 Voetbal

Op de bewolkte zondagmiddag 19 maart speelde VV Hegelsom thuis tegen Brevendia. Terwijl een deel van de toeschouwers achterbleef in de kantine om naar een andere, minstens zo spannende eredivisiewedstrijd te kijken, deelden Hegelsom en Brevendia de punten: 1-1.

De wedstrijd begon goed voor de roodwitten. Na een kwartier spelen waren ze dichtbij de openingstreffer, toen Guido Kauffeld op de lat kopte. Daarmee was de koek ook wel op wat betreft grote kansen in de eerste helft.

In de tweede helft voerde Brevendia de druk wat meer op. De thuisploeg kwam echter in de 85e minuut op voorsprong, toen Marc van Rens de bal in het doel schoot na een mooie steekpass van Denny Bongers. Brevendia liet het er niet bij zitten en ging nog meer op zoek naar een doelpunt. Vlak voor het einde werd de ploeg uit Stramproy daarvoor beloond in de vorm van de gelijkmaker. Het gelijkspel vormde een goede weerspiegeling van de wedstrijd en de punten werden terecht gedeeld. Scheidsrechter Karavla kon de wedstrijd zonder ook maar een kaart uit te delen prima in de hand houden.

Tekst: VV Hegelsom