Bloedstollend gelijkspel in Melderslo

13 mrt 2023, 11:09 Voetbal

Melderslo nam het zondag 12 maart in eigen huis op tegen periodetitelkandidaat Merefeldia. De zenuwslopende wedstrijd op het scherpst van de snede eindigde in een terechte 1-1.

De Nederweertse ploeg, die onder leiding staat van voormalig international Danny Koevermans, had in de eerste twintig minuten het betere van het spel. Toch was het Melderslo dat op een 1-0 voorsprong kwam. Bart Verheijen werd gevloerd in het strafschopgebied en Luc van Kuijck schoot de toegekende penalty onberispelijk binnen.

In de tweede helft oefende Merefeldia meer en meer druk uit op het doel van Melderslo. Tot echte kansen leidde dit niet. Aan de andere kant waren Luc van Kuijck en Teun Peeters een ware plaag voor de verdediging. Toch was het Merefeldia dat in de 87e minuut de verdiende gelijkmaker produceerde. Daarna kreeg Teun Peeters in de allerlaatste minuut na een heerlijke steekbal van Luc van Kuijck een grote kans om de wedstrijd alsnog in het voordeel van Melderslo te beslissen. Een doelpunt bleef evenwel uit. Merefeldia telde zijn zegeningen en haalde de tweede periodetitel binnen.

Tekst: SV Melderslo