Grensoverschrijdend?

wo 6 mrt, 13:50 Politiek
Afbeelding

Over het algemeen vinden de meeste mensen grensoverschrijdend gedrag tussen volwassenen niet kunnen. Hier wordt dan ook fors tegen opgetreden. Ik begrijp dan ook absoluut niet waarom wij het normaal moeten vinden dat kinderen van 8 jaar deze week les zouden kunnen krijgen in onder andere masturberen. 

Aan de ene kant wordt een strakke grens getrokken wat grensoverschrijdend gedrag betreft, maar aan de andere kant gaat men alle grenzen voorbij als het kinderen betreft. Een voorbeeld. Bij de Nieuwe Bibliotheek in Almere werd onlangs een avond georganiseerd in het kader van seksualiteit voor 16 tot 35 jarigen, genaamd ‘seks in de bieb’. Er was een date-room, er werd een film gedraaid (’how to have sex’) en er waren workshops over masturberen en seksspeeltjes. Het was een interactieve avond. Een 35-jarige met een 16-jarige die samen interactief meedoen met een workshop masturberen? Ik vind dat zeer grensoverschrijdend.

Deze week is de week van de Lentekriebels. Op scholen wordt speciaal aandacht besteed aan seksuele vorming van jonge kinderen. Dat er voorlichting gegeven wordt is prima. Maar niet aan (kleine) kinderen die daar nog helemaal niet mee bezig zijn. Scholen kunnen kinderen vanaf 8 jaar zelfs indien gewenst lesmateriaal aanbieden hoe te masturberen, zowel bij zichzelf als bij vriendjes of vriendinnetjes. Wij dienen onze kinderen hiertegen te beschermen! Gelukkig doen niet alle scholen hier aan mee. Er zijn ook steeds meer ouders die dit echt grensoverschrijdend vinden en niet willen dat hun kind deze ‘vorming’ wordt opgedrongen. Wat kun je zelf doen? Ga naar school en vraag of je het lesmateriaal mag inzien. Overschrijdt het voor jou grenzen? Geef dan aan dat jouw kind niet aan die lessen deelneemt. Het stopt pas als wij nee zeggen!

Anita de Blok