Cowgirl of heks

wo 14 feb, 12:20 Politiek
Afbeelding

Als volksvertegenwoordiger ben ik graag onder de mensen. Zo word je met regelmaat aangesproken op politieke zaken. Of het nu op dorpsfeesten, bij de supermarkt of tijdens een verjaardag is. Dat is ook goed, want op deze manier krijg ik input van de inwoners en ondernemers om mijn werk als VVD raadslid in onze gemeente nog beter te doen.

Tijdens het eerste elfde van de elfde evenement in Melderslo ging ik als cowgirl verkleed. Iedereen die mij kent, vindt dit niet zo vreemd. In de ochtend kom ik in het café ‘t Tunneke binnen gelopen en bestel een kopje thee. Nog voordat ik mijn eerste slok heb genomen, steekt iemand de duim omhoog. “Goed gedaan Yvonne, fijn dat de windmolens niet doorgaan”, zegt een dorpsbewoner. Gekke Maondig, met de bus vanuit Melderslo vertrekken we naar ons buurdorp Lottum in mijn nieuwe carnavalsoutfit als Maleficent. Voor de niet Disney liefhebbers, dit is vergelijkbaar met een heks. Daar word ik aangesproken door een Horsternaar. “Nou, jouw outfit is net zo vals als die VVD van jou.” Gelukkig kunnen we in Nederland in alle vrijheid onze mening zeggen.

In de supermarkt spreekt iemand me aan over Californië. “Blijf je erin vastbijten, er moet duidelijkheid komen.” Zomaar een aantal reacties van inwoners die ik ontvang naast de vele e-mails van bijvoorbeeld ondernemers. Ik ben blij dat inwoners en ondernemers mij direct of indirect aanspreken over wat goed, maar ook nog beter kan. Of ik nu als heks of cowgirl verkleed ben, dat maakt niet uit.

Yvonne Douven