“De eerste ronde begint, 3-6-9”

vr 2 feb, 15:40 Politiek
Afbeelding

Eén van mijn guilty pleasures op de televisie is De slimste mens. Mijn uitdaging daarbij is altijd om te proberen om het antwoord hardop door de woonkamer te roepen voordat de kandidaat op televisie het voorzegt. De beste kandidaat is echter niet altijd de slimste of geleerde, dat bewees Rob Kemps wel toen hij het zeventiende seizoen won. Wat je een goede kandidaat maakt, is goed ontwikkelde algemene kennis, met andere woorden: ‘informatie die in de loop van de tijd is verzameld via verschillende media en bronnen’.

En hier maak ik dan ook meteen het zijsprongetje naar het werk van een (burger)raadslid. Het is namelijk ontzettend belangrijk om informatie te verzamelen bij verschillende media en bronnen. Alleen zo kun je een gefundeerde mening vormen over een onderwerp en een zinvolle bijdrage leveren in onze gemeenteraad. Inwoners van Horst aan de Maas zijn daarbij een belangrijke bron en daarom gaan wij als VVD dan ook altijd het gesprek aan met onze inwoners.

Gewoon op straat, in de supermarkt , in de kroeg of bij de voetbalclub. Om informatie te verzamelen, van gedachte te wisselen en te horen hoe het nog beter kan of waar speciale aandacht voor nodig is. Recentelijk hebben wij een thema avond rondom verkeersveiligheid voor iedereen in Sevenum gehouden met ditzelfde doel. In gesprek gaan, luisteren en de opgedane kennis verwerken in specifieke acties die leiden tot verbeteringen.

Terug naar de slimste mens want die staat op het punt van beginnen, Philips Freriks is al in beeld. “De eerste ronde begint, 3-6-9.”

Joep Peeters, Burgerraadslid