Gemeente gaat geldboompjes planten

wo 24 jan, 14:07 Politiek
Zebra Fotostudio's b.v.
Afbeelding

Als VVD Horst aan de Maas vinden wij gemeenschapshuizen van zeer groot belang, omdat deze mensen samenbrengen en verbinden. Een goede voorziening in iedere kern binnen onze gemeente is dan ook van groot belang, dus ook een mooi parochiehuis in Hegelsom.

Onlangs werd er nog eens een extra krediet verstrekt aan stichting Parochiehuis Hegelsom. Waar onze zorgen zitten, is niet de extra uitgaven, maar het gemak waarmee een begroting wordt overschreden. Logische zaken neem je vooraf mee in de begroting en ga je niet achteraf proberen recht te breien. Iedere verbouwing dient energieneutraal te worden gedaan, dat is niks nieuws. Is het te rechtvaardigen om een professionele keuken (voor een restaurant) in een Parochiehuis te plaatsen, die gebruikt gaat worden als afhaalfrituur? Als je halverwege het plan bedenkt dat je allerlei extra’s wilt en die ook laat uitvoeren, moet je op het einde niet verbaasd zijn als je de rekeningen niet meer kunt betalen. Dit is dus gebeurd in het geval van het parochiehuis.

De VVD stemde dus tegen het afgeven van een extra krediet, omdat we bezwaren hebben tegen het proces. Een extra krediet geven betekent dat je andere dorpen in de toekomst bijna niet meer kan weigeren. Er is daarmee een precedent geschapen, waar we dus de komende tijd regelmatig mee geconfronteerd gaan worden, omdat we allemaal weten dat je geld maar één keer uit kan geven.

VVD Horst aan de Maas is voor een verstandig financieel beleid, tenzij de gemeente de figuurlijke geldboompjes gaat planten waar extra geld kan worden geplukt.

Yvonne Douven