Niet tegenover elkaar, maar naast elkaar

do 16 nov., 08:59 Politiek
VVD Horst aan de Maas
VVD Horst aan de Maas

Op vrijdag 7 juli 2023 is het kabinet gevallen. En dat betekent: nieuwe verkiezingen. Politieke partijen gingen vrijwel direct aan de slag met het samenstellen van hun kandidatenlijsten. Zo ook mijn partij, de VVD.

Op 6 september 2023 kreeg ik een telefoontje dat mijn leven toch wel een beetje op z’n kop zet. Plek 17 op de (concept-)kandidatenlijst van de VVD. En de vraag of ik deze plek wil accepteren. Eerlijk gezegd, viel ik even stil.

Inmiddels ben ik gewend geraakt aan het idee dat ik binnenkort waarschijnlijk vertrek naar Den Haag. Dat ik samen met andere kandidaten het belang van de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties uit Limburg mag dienen. 

Afgelopen zaterdag ging ik in gesprek met inwoners en ondernemers van Sevenum. Positieve gesprekken op straat over wonen in een nieuwbouwwijk en de ondernemers achter Lindezorg.

Vol trots en passie werd hun visie op toekomstbestendige ouderenzorg in Horst aan de Maas gedeeld met de minister van langdurige zorg, Conny Helder.

Ik werd vooral geraakt doordat alle partijen samen de schouders eronder zetten en niet spreken in ambtelijke termen zoals woonzorgvisie. Het gaat namelijk over het welzijn van ouderen in Horst aan de Maas. Niet tegenover elkaar, maar naast elkaar!

Wendy van Eijk-Nagel