Mag het een beetje minder?

24 mei 2023, 11:54 Politiek
VVD Horst aan de Maas
VVD Horst aan de Maas

De overheid, waaronder ook gemeente Horst aan de Maas, is met veel opgaven tegelijk bezig die men ook nog eens op korte termijn wil realiseren. Meerdere inwoners en ondernemers zien door de bomen het bos niet meer. In de uitvoering is er een gebrek aan handjes en zijn beschikbaarheid van materiaal en voldoende geld om te realiseren wat de bedoeling is een probleem. 

Met veel te veel opgaven tegelijk bezig zijn is niet efficiënt en effectief. Het duurt langer, kost de maatschappij meer geld en maakt de kans op een goed resultaat kleiner. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, maar wat moet er dan gebeuren? Keuzes maken: wat moet eerst, wat kan later en wat doen we voorlopig niet. Dit geeft ook duidelijkheid naar de inwoner en ondernemer. Deze zijn namelijk best bereid om stappen vooruit te zetten, mee te denken en te bewegen. Maar het moet voor hen wel haalbaar, betaalbaar en passen naast werk, gezin en tijd voor ontspanning. 

Het is belangrijk dat we weer wat rust en stabiliteit terugkrijgen. De enige manier om dit te doen is om het goede gesprek te voeren en te kijken naar wat Horst aan de Maas nu echt nodig heeft. Durf daarbij ook keuzes en besluiten uit het verleden bespreekbaar te maken. En ga op zoek naar een nieuw evenwicht. Het is niet erg om wat gas terug te nemen, als je maar vooruit blijft gaan.  

Jeroen Achten, Burgerraadslid