Stel je voor, het is 2075

wo 24 mei, 11:52 Politiek
Perspectief Horst aan de Maas
Perspectief Horst aan de Maas

De gemeente heeft afgelopen tijd aan de inwoners gevraagd: hoe zien jullie onze gemeente in 2040? Bij Perspectief vinden we die blik op de lange termijn erg belangrijk. En we hebben genoeg ideeën. Ik deel graag mijn visie op het leven in Horst aan de Maas in 2075.

Het is 2075. Als 75-jarige kijk ik tevreden terug op een leven vol activisme en een baan in het onderwijs. Jaren hebben we ervoor gestreden dat iedereen zich in onze gemeente thuis voelt, zoals de LHBTI+ gemeenschap. Er is een veilige omgeving gecreëerd waar mensen steun kunnen vinden, kunnen praten over hun ervaringen en elkaar kunnen helpen met het vinden van de juiste resources.

Er zijn buurtcentra waar speciale bijeenkomsten worden gehouden om mensen kennis te laten maken met bepaalde elementen uit het LHBTI+ zijn en ook is er veel informatievoorziening vanuit de gemeente waarmee mensen de gewenste zorg kunnen ontvangen. Er zijn geen wachtlijsten meer voor de ondersteuning in genderzorg en jongeren zijn écht vrij zichzelf te zijn.

Op zondagochtend wordt er door een groepje scholieren een bijeenkomst gehouden voor ouders over hoe zij hun kind kunnen steunen in het zichzelf zijn en zelf goede ondersteuning vinden. Ook wordt er verteld over de groei die onze gemeente heeft doorgemaakt. Vroeger hingen we niet de regenboogvlag uit met de belangrijke pride-dagen zoals Paarse Vrijdag en Coming-Out-Day. Na veel acties, waarbij onder andere het gemeentehuis werd versierd, bedacht de burgermeester zich en hees hij zelf ieder jaar de vlag.

Lisa Hewett