De Weisterbeek heeft de toekomst

18 mei 2023, 07:55 Politiek
PvdA Horst aan de Maas
PvdA Horst aan de Maas

Dat is althans hoe het plan op dit moment geschetst wordt. Dat de basisschool te klein is voor zijn behoeften en toe is aan vernieuwing, is al lange tijd bekend. Ook de zoektocht naar de meest praktische locatie voor de nieuwbouw van onder andere de basisschool is al een hele tijd aan de gang. Die lijkt nu gevonden. 

In de Afhang moet het geheel zijn plaats gaan krijgen. Een mooie moderne buurt, midden in zijn bloei. Het integrale kindcentrum zal de nieuwe leeromgeving worden voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar, waarbij er extra aandacht is voor een grote buitenplaats. Voorzien van zowel speel- als sportmogelijkheden voor elke leeftijd en ook toegankelijk voor de kinderen uit de wijk. Wat deze plek extra bijzonder maakt, is het speelbosje wat dan pal aan de toekomstige school grenst. Dit bosje, nu al veelgebruikt als speelvoorziening, kan met ieder jaargetij ideaal aansluiten op de educatie voor de kinderen. 

Op de huidige locatie van de Weisterbeek zal dan meer ruimte ontstaan voor nieuwbouw. Hierin zal uiteraard gekeken worden naar de behoeften die er nu liggen, zodat er toekomstbestendige en betaalbare woningen voor alle doelgroepen gerealiseerd kunnen worden. Ook liggen hier mooie kansen voor groen en ontmoeting, die zeker mee moeten worden genomen in de nieuw te maken plannen.

Nick van Oijen

De Weisterbeek heeft de toekomst