Rozengeur en maneschijn?

22 mrt 2023, 15:54 Politiek
Hans@hansvanderbeele.nl
Afbeelding

Niet helemaal. Maar in de raadsvergadering van 4 april neemt de raad een besluit over een verbouwing/renovatie van basisschool de Doolgaard in Horst tot een Integraal Kindcentrum. (IKC) Als onderwijspartij zijn we natuurlijk in onze nopjes met de, voor ons noodzakelijke geachte verbouwing van de Doolgaard tot een duurzame maar vooral gezonde school/ IKC waar eigentijds Daltononderwijs gegeven kan worden. In onze nopjes zijn we ook over het naar voren trekken van deze ingrijpende aanpassing ondanks de fors hogere kosten. Gezond verstand en erkende noodzaak zorgen hiervoor.

Met de verbouwing van de Doolgaard tot IKC, de reeds verbouwde Twister en hopelijk zonder verdere bouwvertraging van IKC Weisterbeek hebben we straks in de kern Horst drie scholen/IKC ’s waar we de komende decennia mee vooruit kunnen. Wel wordt op verzoek van de wethouder en andere politieke partijen voor obs Weisterbeek momenteel een plekje gezocht op de Afhang. D66-GroenLinks echter kiest nadrukkelijk voor herbouw van de Weisterbeek met een ontmoetingsruimte op de huidige locatie zodat het in het hart van de wijken de Mussenbuurt en de Riet blijft. Maar het belangrijkste is, ook voor D66-GroenLinks, dat obs Weisterbeek zonder verdere vertraging herbouwd wordt.

Dan Sevenum. Ook daar wordt werk gemaakt van nieuwbouw voor de beide basisscholen De Krullevaar en de Ezelsbrug als onderdeel van de centrumvisie Sevenum. D66-GroenLinks volgt daarbij de beide schoolbesturen die opteren om de scholen en de kinderopvang weer aan Den Eigen te bouwen, zoals ook reeds door de raad is aangegeven in het IHP onderwijs. En uniek: een openbare en katholieke school onder één dak. Chapeau.

Is het dan allemaal rozengeur en maneschijn in onderwijsland? Nee. Basisschool de Driehoek in Griendtsveen hangt sluiting boven het hoofd. D66-GroenLinks betreurt dit en hoopt dat het Griendtsveen lukt om hun school, een motor in de leefbaarheid van het dorp open te houden. We menen te weten dat hun kansen groot zijn door tomeloze inzet van de inwoners.

Jos Gubbels, Raadslid

D66-GroenLinks