Investeren in onze dorpen: van Broekhuizen tot Griendtsveen

16 mrt 2023, 10:14 Politiek
Afbeelding

Als je inwoners van de dorpen van Horst aan de Maas vraagt naar wat zij écht belangrijk vinden in hun eigen leefomgeving is het antwoord vaak: leefbaarheid in de dorpen. De dorpscultuur kenmerkt onze gemeente. CDA Limburg wil investeren in leefbaarheid om onze dorpen sterker te maken. 

Waar kleine dorpen groot in zijn, is samenredzaamheid. Inwoners weten wat goed is voor elkaar, en zetten zich daar graag belangeloos voor in. Fijn, denkt de overheid dan, die inwoners die komen er wel. Maar dat is te kort door de bocht.

In leefbaarheid en samenredzaamheid kun je namelijk ook investeren. Iets dat goed gaat, iets waar je trots op bent, daar mag een helpende hand tegenover staan. CDA Limburg wil 20 miljoen euro vrijmaken voor een samenredzaamheidsfonds. Dat wil zeggen: investeren in (het in stand houden van) dorpsvoorzieningen, zorginitiatieven, gemeenschapshuizen, sport en andere maatschappelijke dorpsdoeleinden.

Verkiezingstijd is bij uitstek het moment om te laten zien waar je voor gaat en waar je voor staat. Het CDA zet zich maximaal in voor sterke gemeenschappen. Ook in de gemeenteraad. Zo hebben we ons hard gemaakt voor betere dienstverlening aan maatschappelijke initiatieven, en hebben we een bezuiniging op subsidies voor verenigingen en de prioriteitsgelden van dorpsraden teruggedraaid.

Samenredzaamheid, leefbaarheid, dorpsgevoel: in Horst aan de Maas kun je er niet omheen en dat is maar goed ook. Heb je 15 maart gestemd op CDA Limburg, dan gaat jouw stem naar sterke gemeenschappen en leefbare kernen.

Roel van Leendert

CDA