Tijd voor leiderschap

2 feb 2023, 11:44 Politiek
Afbeelding

De verkeersveiligheid rondom het NS station Horst-Sevenum is een bekend probleem en wordt de komende jaren alleen maar groter. Door de uitbreidingen van het aantal woningen in de dorpskernen zal het probleem van deze belangrijke ontsluitingsweg alleen maar groter worden.

In het verleden heeft de meerderheid van de gemeenteraad tegen de oplossing van een verkeerstunnel gestemd vanwege het kostenaspect. Een tunnel onder het spoor lost echter wel het probleem op. Elke keer als de spoorbomen dicht gaan, ontstaan er lange wachtrijen aan beide kanten van de slagboom. Voetgangers en fietsers moeten zich door de verkeerskluwen van auto’s en vrachtauto’s worstelen om te kunnen oversteken.

Nu wordt ook de voetgangers- en fietstunnel geschrapt en blijft er dus niets over van het oorspronkelijke plan om het verkeersprobleem op te lossen. Vandaar dat de VVD van mening is dat het huidige plan en aanpak de prullenbak in kan. Gemeentebestuur, tijd om leiderschap te tonen en niet voor de goedkoopste, maar de beste oplossing te gaan.

Start vandaag nog met sparen voor een tunnel onder het spoor. Ga met Provincie en Rijk opnieuw in gesprek om de realisatie en mogelijkheden rondom cofinanciering te bespreken. Bekijk hoe een deel van de winst die met het goederenvervoer wordt behaald, ingezet kan worden om de directe problemen die dit veroorzaakt op te lossen. Waar een wil is, is een weg.

VVD Horst aan de Maas, wij doen wat nodig is.

Jeroen Achten, burgerraadslid

VVD Horst aan de Maas