Horster hockeyheren verliezen fors in Best

23 mei 2023, 13:21 Hockey

De heren van Hockeyclub Horst namen het zondag 21 mei op tegen de nummer 2, Best. De Horstenaren hadden weinig in de melk te brokkelen tegen de ploeg die op weg is naar promotie: met een 4-0 nederlaag keerden ze huiswaarts.

In het eerste kwart waren er volop kansen om op voorsprong te komen, maar beide teams slaagden daar niet in. De stand bleef daarom 0-0. Het tweede kwart leek op het eerste kwart. Na een aantal doelpogingen over en weer bleef de stand lange tijd onveranderd. Aan het einde van het tweede kwart kreeg Best een strafcorner die resulteerde in de 1-0.

In het derde kwart begon Horst meer kansen te krijgen, maar de kansen werden niet omgezet in doelpunten. Zodoende kwam het voor de mannen in het geelzwart aan op het laatste kwart. Helaas voor Horst schoot Best er weer een strafcorner in waardoor het verschil opliep tot twee doelpunten. Horst paste zijn tactiek aan en zette nu volle bak druk. Dit leidde tot een communicatiestoornis waaruit Best de 3-0 maakte. Het werd zelfs nog erger want Best scoorde met een beetje geluk de 4-0 vanuit een strafcorner.

Tekst: Hockeyclub Horst